Λαμπερό λεμονοπράσινο χρώμα με αρώματα από λεμόνι, ανανά και τζάνερο. Τραγανή οξύτητα, στρογγυλό σώμα και απολαυστική επίγευση. Συνδυασέ το με γαρίδες σοτέ με σάλτσα εσπεριδοειδών, φιλέτο λαβράκι με πικάντικη σάλτσα από chili και lime ή με ελληνικά φρούτα.
Bright lemon green color with aromas of lemon, pineapple and green cherry plum. Crispy acidity, round body and delicious aftertaste. Combine it with sauteed shrimp with citrus sauce, sea bass fillet with spicy chili and lime sauce or with Greek fruits.
Ανοιχτό τριανταφυλλί χρώμα, έντονη μύτη με νότες φράουλας και λεμονιού. Ανάλαφρο και δροσιστικό, στο στόμα είναι μαλακό και στρογγυλό με ισορροπημένο τελείωμα και μια υποψία μπαχαρικών. Εξαιρετικό μόνο του, πριν το φαγητό, ιδανικό με ελαφρούς μεζέδες ή καλοκαιρινά πιάτα λαχανικών, ζυμαρικά με θαλασσινά ή φρούτα.
Light rose color, intense nose with notes of strawberry and lemon. Light and refreshing, in the mouth it is soft and round with a balanced finish and a suspicion of spices. Excellent on its own, before meals, ideal with light appetizers or summer vegetable dishes, pasta with seafood or fruits.
Λαμπερό πορφυρό χρώμα με ιώδεις ανταύγειες. Πολύπλοκο μπουκέτο με κόκκινα φρούτα, με αισθητή την παρουσία αγριοκέρασου και βανίλιας. Κομψό, με μαλακές τανίνες και αρώματα στόματος που αναδεικνύουν τον γήινο χαρακτήρα του. Συνδυάστε το με ένα μοσχαράκι ή έναν κόκκορα κοκκινιστό με ρύζι ή μακαρόνια, κρέατα στη σχάρα ή ένα πλατώ παραδοσιακών αλλαντικών.
Bright purple with violet highlights. Complex bouquet of red fruits, with a noticeable presence of wild cherries and vanilla. Elegant, with soft tannins and mouth fragrances that highlight its earthy character. Combine it with a veal or a rooster fried with rice or spaghetti, grilled meats or a plate of traditional cold cuts.
Ο ξακουστός Πεπαρήθιος οίνος ταξίδεψε σε όλο το γνωστό αρχαίο κόσμο, δίνοντας κύρος και οικονομική ευημερία στο νησί. Οι Πεπαρήθιοι, δεινοί ναυπηγοί και έμπειροι ναυτικοί, μετέφεραν με δικά τους πλοία το κρασί, στην Αθήνα, στην Κόρινθο, στα λιμάνια του Πόντου, ακόμα και τη Μασσαλία όπου εμπλούτιζε με αρώματα και έντονο χρώμα τα τοπικά κρασιά. Ο Πεπαρήθιος οίνος έγινε σήμα κατατεθέν και ένας από τους πρώτους ΠΟΠ οίνους, χαρακτηρίζοντας τη Σκόπελο “εύβοτρην Πεπάρηθο”. Η δοξασία του Πεπαρηθιακού οίνου, συνεχίστηκε και στους νεότερους χρόνους, αφού σύμφωνα με μαρτυρίες του Άγγλου περιηγητή Bernard Landolph, που επισκέφθηκε τη Σκόπελο το 1675, “το κυριότερο προϊόν του νησιού ήταν το κρασί που θεωρούνταν το καλύτερο του Αιγαίου”. Τα προσόντα του κρασιού εγκωμίασε και ο περιβόητος Καζανόβα.
The famous Peperithios wine traveled all over the known ancient world, giving prestige and financial prosperity to the island. The Peparithians, awesome shipbuilders and experienced sailors, transported the wine with their own ships, to Athens, Corinth, the ports of Pontus, and even Marseilles where it enriched the local wines with aromas and intense color. Peparithos wine became a trademark and one of the first PDO wines, characterizing Skopelos as “good vine-Peparithos”. The doctrine of the Paparithian wine continued in modern times, since according to the testimonies of the English traveler Bernard Landolph, who visited Skopelos in 1675, “the main product of the island was the wine that was considered the best in the Aegean”. The famous Kazanova also praised the qualifications of the wine.
Ο Στάφυλος, πρώτος οικιστής του νησιού, ήταν γιος του θεού της γονιμότητας, της ευφορίας, της άμπελου και του κρασιού, Διόνυσου, και της Αριάδνης, κόρης του βασιλιά της Κρήτης, Μίνωα. Το πρώτο όνομα της Σκοπέλου όπως αυτό συναντάται στην ιστορία ήταν Πεπάρηθος και οφείλεται στον Πεπάρηθο, αδελφό του Στάφυλου.
Staphylos, the first inhabitant of the island, was the son of the god of fertility, euphoria, vine and wine, Dionysus and Ariadne, daughter of the king of Crete, Minos. The first name of Skopelos as it is found in history was Peparithos and is due to Peparithos, Staphylos’ brother.